Almanya Denklik Evrakları
Almanya Denklik Evrakları Nedir? Bana en çok sorulan sorulardan bir tanesi bu arkadaşlar ..Sıra sıra hepsini size açıklıyorum. Nerden temin edebilirsiniz. Nasıl bulabilirsiniz ve nereye gönderebilirsiniz ?
Kafalar çoook karışık maalesef biliyorum. Çünkü o kadar çok bu konuda fikir beyan eden var ki ! Kafanıza takılan soruları bana Youtube SİNEMOLOJİ sayfasından yorum olarak da sorabilirsiniz. Oradan cevap veririm ve herkes görür. Herkese cevap olur.
Haydi çook uzatmayalım geçelim evraklara … Oynatma Listesini Bırakıyorum videolardan faydalanabilirsiniz.
- ALMANCA / TÜRKÇE CV –ÖZGEÇMİŞ
En önemli ve ilk olarak hazırlamanız gereken evrak CV arkadaşlar.Peki nasıl hazırlamalıyım ben bu Cv yi diyorsanız size hemen bir şablon bırakayım. Bu şablonun üzerinden CV hazırlamanız kolay olacaktır. Size ayrıntı bir bilgi veriyorum . Çalıştığınız süreleri ve sigorta girişlerinizi E- Devlet üzerinden bakıp yazabilirsiniz. Çalışmadığınız süreleride Cv ye yazıp sebebiniz belirtmelisiniz. Bu ayrıntıya çok takılıyorlar.
ÖZGEÇMİŞ ŞABLON İNDİR
Tamam şablona göre CV hazırladım nasıl almanca yapacağım ? Word belgesinde Gözden geçir sekmesine bas ve orada çıkan metni çevir bölümünden metnin dilini Almancaya çevir işte bu kadar.
2. TRANSKRİPT /MÜFREDAT PUANLAR
Evet bu belge çok önemli bu denklik sürecinizde en önemli belge diyebilirim . Eğitim hayatınızda aldığınız puanlar, müfredatınız ve eğitim saatleriniz. Bunlar sizin denklik kriterinizi oluşturacak. Eğitim saatiniz yeterli mi bakılacak. Belgeye göre sıfır denklik, yarı denklik, tam denklik alacaksınız. Bu belgede eğer staj yaptıysanız onun saatleri de yer almalı ! Pratik ve teorik olarak eğitiminiz değerlendirilecek. Bu belgeyi nereden alacağım ?
Transkript belgesini öğrenim gördüğünüz okulunuzdan alacaksınız. İdari birime gidip belgeyi istediğinizi belirtin ıslak imzalı vereceklerdir. Peki ben bunu türkçe aldım nasıl çevireceğim ? Size tavsiyem tercümana yaptırın yanlış çeviri olmasın. Taratıp word belgesi yapıp anlattığım gibi almanca çeviri yapabilirsiniz. Bu size kalmış…
3. DİPLOMA
Diplomasız olur mu hiç ? Diplomanızın aslını vermenizi tavsiye etmem. Diplomanızı noter onaylı yaptırıp o şekilde tercümana verin. Aslı hep sizde kalsın. Evraklarınızın kaybolma riskini hiç unutmayın !
4. REFERANS
Herkesin kafasını bir hayli karıştıran madde referans maddesidir. Ben bunu nasıl yapacağım nerden nasıl alacağım ? Şimdi size şablon bırakıyorum. Referanslarınızı almanca yazıp götürüp imzalatabilirsiniz. Ben anlamadığım şeyi imzalamam diyen kurumlar için türkçesini de götürün 😀 imzalatabiliyorsanız her ikisinide imzalatın elinizde dursun. Referans bu süreçte sizin destekçiniz unutmayın .
REFERANS ÖRNEĞİ
5. STAJ TARİH VE İMZALARI
Denklik sürecinizi etkileyecek en önemli evraklardan bir tanesi staj süreleriniz ve staj bölümlerinizdir. Yaz stajı okul bitirme stajı bu stajlarınızı yaptıysanız yaptığınız kurumdan gidip imza ve kaşe almalısınız. Size hemen örnek bırakıyorum ben nasıl bir yol izledim siz de görün .
ÖRNEK STAJ BELGESİ
6. ADLİ SİCİL KAYDI
Adli sicil kaydınızı E Devletten Almanca olarak çıkartabilirsiniz. En kolay erişebileceğiniz evrak
7. FORMÜL A (DOĞUM BELGESİ )
Form A doğum belgesi nereden alınır?
Uluslararası doğum kayıt örneği Formül A belgesini almak için il nüfus müdürlüğü veya ilçe nüfus müdürlüğüne giderek başvuruda bulunmanız yeterlidir. Eğer yurt dışında bu belgeyi almak isterseniz konsolosluklara giderek doğum belgenizi temin edebilirsiniz.
Apostilli Doğum Belgesi Nedir? Uluslararası doğum kayıt örneğinin yurtdışında geçerli olabilmesi için, belgenin alındığı kurumun apostil kaşesinin basılmış halde olması gerekmektedir. Apostil kaşesi basılmış formül a belgesi, apostilli doğum belgesi olarak adlandırılmaktadır.
8. FORMÜL B ( EVLİLİK BELGESİ )
Formül B belgesi yurtiçinde; İl yada İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, yurtdışında Konsolosluk yada Büyükelçiliklerden temin edilir. Evlenme belgesinin uluslararası geçerlilik kazanabilmesi için genellikle apostil onaylı olarak talep edilmektedir.
9. PASAPORT
Bu yola çıktıysanız zaten pasaportu temin ettiğinizi düşünüyorum ama yine de nasıl alacağınızı yazayım .
Pasaport almak için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve telefon numaranızın istendiği formu doldurarak online pasaport randevusu almanız gerekir
10. MESLEKİ SERTİFİKALAR
Meslek hayatınız boyunca katıldığınız eğitimlerden aldığınız sertifikalarınız varsa bunları mutlaka evrakların içinde sunun. Eee ben bunlarıda mı Almancaya çevireceğim çok maliyetli olmaz mı der gibisiniz. Hayır çevirtmeyin yazıktır günahtır. Ben şöyle bir yol izledim. Bütün sertifikaları tarattım çıktı aldım. Sonra güzel bir word dosyasına almanca çevirerek sertifikaların ne anlama geldiğini yazdım. Kurum isterse bunları çevirtsin sonra. Örnek olarak nasıl yaptığımı aşağıya bırakıyorum.
11. AŞI BELGESİ
Çocukluğunuzda olduğunuz aşılar ve Covid-19 sürecinde olduğunuz aşıların belgelerini isteyebilirler. Bu duruma hazırlıklı olun. Bu belgeleri E Nabız üzerinden temin edebilirsiniz.
12. NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
Yine E-devlet üzerinden temin edebileceğiniz istrerlerse Almancaya çevirteceğiniz bir evrak. Hayır ben tek başıma yapacağım diyorsanız . Tercüman aracılığı ile bu evrağı çevirtmenizi öneririm.
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere … Topladım ben bütün evrakları nereye göndereceğim bunları ?
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/denklik-alma.php
Denklik Bulucu merkezi ile iletişime geçeceksiniz ve size bir danışman atayacaklar süreci onunla devam ettireceksiniz. Bu süreçte belli miktarda bir para talep edilecektir. Bu paranın makbuzunu mutlaka isteyin. Evrakları hazırlarken ödedidiğiniz tüm paraları fişlerini toplayın. Bir kurum ile anlaştığınızda evrakara ödediğiniz tüm paraların makbuzunu sunacaksınız. Ve bunları geri alacaksınız.
Buna B1 sınavına ödeyecek olduğunuz 200 Euro da dahil 😀
Sormak istediğiniz soruları mutlaka sorun. Benimle iletişime geçmek isterseniz İnstagram adresimi de kullanabilirsiniz. Haydi kalın sağlıcakla…. https://www.instagram.com/sinemmoloji/?hl=tr
Şu almanya diploma denklik meselesini sizden daha iyi anlatan yok 🙏 Çok teşekkürler bu evraklar bana çok yarayacak Sinem Hanım
Bu evrakları bulmanın mutluluğunu yaşıyorum çok teşekkürler 🙌
Daha çok izlenmelisin en düzgün bilgi sizde …
Çok faydalı oldu saolun
sinem hanım merhaba.bir şey sormak istiyorum. dil sertifikasını ne zaman yollamak gerekiyor yani b2 sertifikası aldıktan sonra ve denkliğimiz de sonuçlandıktan sonraki süreç nasıl olacak? teşekkür ederim şimdiden
Sertifikanın belli bir süresi yok istediğiniz zaman alıp sonrasında denklik başvurusu yapabilirisniz . Sürece denklik esnasında dil sertifikasıda dahil olursa iyi olur sözleşme imzaladıktan sonra zaten dil sertifikasını ekstra istiyorlar. Ama kısacası dil setfikasının bir süresi zamanı yok geçecek diye bir durumda yok .Rahat olabilirsiniz.
iyi günler .. lisans hemşireyim denklik belgelerimi hessen eyaletinde denklik merkezine basvurdum ama benden bir sağlık işvereninden iş kanıtı istedi. ama email attıgım hastaneler dönüş yapmıyor . bu konuyu nasıl çözebilirim . lütfen yardımcı olun. başvurum su anda durduruldu. ne yapmalıyım.
yakupferger@hotmail.com
Öncelikle iş sözleşmesi kanıtı denklik sürecinde ihtiyac olan bir durum değil . Kim bu şekilde cevap verdiyse bir hata var . Kendi adıma denklik sürecimde ortada bir sözleşme vs yoktu. Denklik sonrası iş vizesi için sözleşme talep edilir. Bu şekilde resmi bir mail atabilirsiniz.
Bir şey sormak istiyorum. Göç yasasıyla Almanyaya gideceğim. Ameliyathane hizmetleri mezunuyum Türk kliniğinde çalışmak istiyorum. Bi yer buldum dil zorunluluğu yok denklik alırken dil bilgimi belirtmezsem sorun olur mu
DİL engelini aşmadan gitmeniz sizi zoraa sokar. Tavsiyem mutlaka dil belgesi alın. Anlaşamazsınız orada ve bu daha kötü bir travma
merhaba sağlık meslek lisesi acil tıp teknisyenliği mezunuyum daha önce staj gördüğüm ve 2.5 yıl çalıştığım hastane iflas nedeniyle kapandı evrakları toplarken nasıl bir yol izlemeliyim?
denklik mi almak istiyorsunzu peki ?
Denklik sürecinde hangi belgelerinizi Yeminli tercümana çevirttirdiniz birde başvuru formu ve diğer almanca belgeleride tercüme olmak zorundamı bilgi verirmisiniz??
MERHABA SUDENAZ HANIM ,
DİPLOMA,TRANSKRİPT, CV , SERTİFİKALAR, MEZUNİYET BELGESİ BUNLARIN HEPSİ ÇEVİRTİLDİ , NUFÜS KAYIT ÖRNEGİ , FORMUL A,B BUNLAR KAYMAKAMLIKTA APOSTİL EDİLDİ İÇİN TERCÜMEYE GEREK GÖRÜLMEZ. ALMANCA BELGENİZDE OLSA NOTER ONAYI GEREKİR BİLGİNİZ OLSUN.